Zorg voor elkaar, zorg voor jezelf

14 Februari 2021

Zorg voor elkaar, zorg voor jezelf

Velen onder ons hebben het zwaar, de alleenstaanden, jongeren, studenten, gezinnen, ouderen,.... Dat is niet zo verwonderlijk. Het constant aanpassen aan nieuwe regels, het zoeken naar mogelijkheden. Het gevoel van machteloosheid dat velen onder ons geregeld ervaren. Allen doen ze beroep op onze veerkracht en weerbaarheid. 

Elf maanden leven we reeds in Corona- tijd. Wat in maart 2020 begon als een sprint, enkele weken tanden bijten en dan weer door, blijkt in realiteit een marathon te zijn waar het einde nog niet onmiddellijk van in zicht is.

De afgelopen weken stonden de media er vol van. De 'gemiddelde' Belg is minder gelukkig dan een jaar geleden. Echter is ons geluk en onze veerkracht wel belangrijk. Het zorgt ervoor dat we hoopvol zijn, creatief naar oplossingen kunnen zoeken en stress beter kunnen verwerken.
Deze corona periode zorgt ervoor dat het moeilijker is om te ont-spannen. 

Heb je nood aan een babbel? Voel je je soms angstig of eenzaam? Zit je met vragen?

Daarom heeft de Stad Turnhout een laagdrempelig initiatief opgezet.

Op 4 verschillende locaties in Turnhout kan je terecht voor een anoniem, vrijblijvend en gratis gesprek met een psycholoog.

  • Welzijnsonthaal, Stationstraat 80: dinsdag- en woensdagvoormiddag
  • Villa Mescolanza, Begijnenstraat 39: woensdagvoormiddag
  • T'ANtWOORD, Otterstraat 114: woensdagnamiddag en donderdag
  • Lokaal dienstencentrum, Albert Van Dyckstraat 10: vrijdag

Gezien de huidige corona-maatregelen kan je niet overal zomaar binnenlopen. Je neemt dus best vooraf contact op via [email protected].

Want een goed gesprek, dat kan deugd doen!