Wulpenpleintje

08 April 2021

Wulpenpleintje

Een speelplein in elke Turnhoutse woonwijk! Dat is gewoon fijn en zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn, toch?

Wel dat vinden wij ook. De nieuwe groene kindvriendelijke woonwijk Melkhoek heeft er sedert deze paasvakantie een tof speelplein bij met openluchtspeeltoestellen. Naast deze traditionele speeltoestellen werden er speelse elementen van natuurlijke materialen aangebracht. De buurtvereniging, bewoners en de kinderen ‘ontwierpen’ samen met de jeugddienst het speelplein en de speeltoestellen. Dat gebeurde met behulp van een vragenlijst.

En zo zal het Wulpenplein het kloppende hart worden voor kinderen van de wijk waar ze samen kunnen spelen en ravotten.

Het is niet de eerste keer dat we een speelplein inrichten via een participatietraject en het zal zeker ook niet de laatste keer zijn’, zegt schepen van Mobiliteit en Groenbeheer Marc Boogers. ‘We streven ernaar om al onze woonwijken optimaal leefbaar te maken. Kinderen moeten zich binnen hun eigen wijk veilig en zelfstandig kunnen verplaatsen. Niemand weet beter dan zijzelf hoe een kindvriendelijke omgeving in elkaar moet zitten, dus we luisteren naar hen. Tegelijk grijpen we de kans om buurten ook groener te maken. 

Zo worden er bomen aangeplant om extra schaduw te geven tijdens warme maanden.
En met G-spot ( een Turnhoutse vereniging om de binnenstad te vergroenen met eetbare planten, bloemen, struiken en voedselbosjes) wordt overlegd om eetbaar groen aan te planten in deze wijk.

En nu… spelen maar!