We blijven inzetten op veilig(er) parkeren

17 September 2022

We blijven inzetten op veilig(er) parkeren

Het aantal fietsverplaatsingen verdubbelen’, dat is het doel!
Deze doelstelling is onderdeel van het regionaal stedelijk mobiliteitsplan, goedgekeurd in mei 2022.

We zorgen de volgende jaren voor heel wat fietsroutes veiliger te maken. Zo kan iedereen zich zorgeloos verplaatsen.  We maken fietsstraten, plaatsten verkeerslichten tussen de Gierledreef en Speelkaartenstraat, … .

Eens je op je bestemming bent, is ook veilig diefstalvrij parkeren nodig. ‘We blijven werk maken van diefstalvrije fietsparkeerplaatsen in onze stad’ zegt schepen van mobiliteit Marc Boogers. ‘Als mensen hun fiets niet veilig kunnen stallen, kunnen ze ontmoedigd worden om met de fiets naar de stad te komen.

Marc Boogers " we investeren in veiliger kunnen fietsen op alle mogelijke manieren'

De voorbije jaren plaatsten we al veel van onze bekende ‘diefstalvrije ‘nietjes’ op heel wat plaatsen in het centrum en daar blijven we op inzetten.
Zo plaatsten we de laatste maanden heel wat nietjes bij. Dat deden we in de nieuw aangelegde Driezenstraat, in de Warandestraat tegenover de Warande, aan de bibliotheek, op de Markt aan de ingang Turnova, op de parking Papenbruggenstraat aan het stadspark.

In de ondergrondse parking Warande werden een aantal parkeerplaatsen vervangen door een grote  fietsenstalling voor zo’n 100 fietsen, ook met een oplaadbox voor elektrische fietsen. Ook de toegang via de schuine helling verbeterden we.'

De komende maanden worden o.a. aan de kunstencampus op Turnova diefstalvrije nietjes bijgeplaatst. Overdekt je fiets veilig stallen kan natuurlijk ook nog steeds in de ondergrondse parking Turnova en in het fietshuis in de Leopoldstraat.

‘De volgende jaren willen we ook dit overdekt stallen in ons centrum uitbreiden met een nieuwe grote fietsparking. Je fiets droog kunnen stallen is een must bij langparkeren. De zoektocht naar een geschikte plaats is bezig.’ besluit schepen Marc Boogers