Vernieuwde bib en archief officieel geopend

08 Oktober 2021

Vernieuwde bib en archief officieel geopend

Bibliotheek Turnhout, Stadsarchief Turnhout , docAtlas en Stripgids gingen in het voorjaar al samenwonen in cultuurhuis De Warande. Maar door de coronacrisis vond er nog geen officiële opening plaats. Dat werd het eerste weekend van oktober ruim goedgemaakt!

Met "De Verhalencentrale Onder Stoom" maakte Bib & Archief er een wervelend weekend van. De Warande bruiste van creativiteit met workshops, boeiende lezingen en kunstenaars die je live aan het werk kon zien. Jong en oud genoot van dit feestelijke weekend. 

Een bibliotheek is al lang veel meer dan een stoffige ‘boekenrij’. Het is een ontmoetingsplaats waar veel te beleven valt! Tegelijk is het een plek waar heel veel mensen rust en sereniteit vinden.
Het nieuwe gebouw zit boordevol sfeerplekken: de Stadsliving als plek om elkaar te ontmoeten, een knus en toch ook stimulerend Jeugdatelier voor de jongsten, de Kasteel- en Benedenzaal om samen te werken en te luisteren naar elkaar, de Leeszaal als een plek om tot rust te komen,…. Op deze manier vinden de zeer diverse doelgroepen hun plaats in de bibliotheek.

Ben je in de buurt? Spring gerust eens binnen! Meer info op : https://turnhout.bibliotheek.be/ 

Foto's : De raadsleden en schepenen van Groen op de openingsavond

Openingsavond in De Warande

 

 

Taxandriagang