Verhuis bibliotheek

13 Maart 2021

Verhuis bibliotheek

Nog heel eventjes wachten en dan is het zo ver: op 22 maart 2021 heropent de bibliotheek op zijn oude vertrouwde locatie. 
Kan je niet wachten tot dan en wil je al kennismaken met de nieuwe bibliotheek? Klik kan op deze link en neem alvast een kijkje.

Na 10 jaar keert de bibliotheek terug naar de Warande. Ook Docatlas en het stadsarchief verhuizen mee.

Een groots openingsfeest is helaas niet mogelijk.
Wel gaan er tal van initiatieven door die ervoor zullen zorgen dat de opening in ons collectief geheugen gegrift zal blijven.

Een van de initiatieven is 'De Verhalencentrale'. Ken je een straf of maf verhaal? Zijn er frappante anekdotes, sterke verhalen of lokale legendes die je met de bibliotheek wil delen? 
Surf naar https://turnhout.bibliotheek.be/verhalencentrale en deel daar je verhaal. Uit al die verhalen zullen tien kunstenaars er eentje uitkiezen en dat tot leven wekken in hun eigen kunstvorm. Het resultaat zal  later getoond worden in een expositie in de nieuwe bibliotheek.

Vanaf 13 maart is de oude bibliotheek aan de Kasteeldreef nog even open. Tot 20 maart loopt er de jaarlijkse boekenverkoop.  Dit jaar gaat de opbrengst naar 11.11.11!