Veiliger oversteken aan de welzijncampus

13 Februari 2021

We weten het allemaal: ter hoogte van de Watertoren de Warandestraat oversteken met je fiets of te voet is echt niet veilig.

Zo werken we verder - met kleine en grote ingrepen -aan een stad waar iedereen - jong en oud- zich zelfstandig en veilig kan verplaatsen!

Daarom worden er momenteel werken uitgevoerd om de situatie voor fietsers en voetgangers veiliger te maken. ‘We nemen een maatregel die de oversteek over de Warandestraat veilig maakt voor de zwakke weggebruiker. In een volgende fase wordt ook de oversteek vanuit de Renier Sniedersstraat naar de Hannuitstraat aangepakt.’ zegt schepen voor mobiliteit Marc Boogers.

‘We beginnen met een middeneiland ter hoogte van de nieuwe Welzijnscampus. De doorgang van het middeneiland is toegankelijk voor blinden, slechtzienden, rolstoelgebruikers, kinderen en senioren. Er komt een wit vlak als voetgangersoversteek. 

Daarnaast kan het middeneiland bij het kruispunt gebruikt worden door voetgangers en fietsers. Op die manier kan iedereen in 2 keer veilig oversteken.’ vervolgt Marc Boogers.