Veilger fietsen van en naar Beerse

11 Januari 2024

In het mobiliteitsplan is de uitwerking van een fietsvriendelijke zone tussen Turnhout, Vosselaar, Beerse en verder naar Wechelderzande en Malle opgenomen. De eerste plannen werden hiervoor uitgetekend.

Hoe wordt de fietsvriendelijke zone gerealiseerd? 

  • Er komen fietsverbindingen die de ring van Turnhout veilig kruisen, via een tunnel of veilige, conflictvrije verkeerslichten zonder hiervoor te moeten omrijden. 
  • In de woonwijken langs de fietsvriendelijke zone verlagen we de snelheid waar mogelijk en wenselijk, en nemen we maatregelen om het doorgaand verkeer eruit te halen. 
  • In de groengebieden waar de fietsvriendelijke zone doorloopt (bijvoorbeeld het groengebied tussen de Stoksebaan in Vosselaar met de Oude Beersebaan in Turnhout) zorgen we ervoor dat je er comfortabel en veilig kan fietsen en wandelen. 

De fietsvriendelijke zone is een realisatie in uitvoering van het mobiliteitsplan. Je vindt ze allemaal terug op deze kaart.

Infomarkt - 5 februari 2024

De plannen van de fietsvriendelijke zone kan je tijdens de hele maand februari bekijken in de Glazenstraat van het gemeentehuis in Vosselaar - Cingel 7. Je kan hier terecht tijdens de openingsuren.

Op maandagavond 5 februari is tussen 18.30 en 20 uur een medewerker aanwezig die meer info kan geven bij de plannen.