Valentrein 2024 bedankt gebruikers openbaar vervoer

15 Februari 2024

Valentrein 2024  bedankt gebruikers openbaar vervoer

Valentrein 2024 ( foto's Groen (Oud) Turnhout)

Groen Turnhout, Groen Oud Turnhout en Kim Buyst voerde dinsdagmorgen 14 februari 2024 van 6 tot 8u30 actie aan het station van Turnhout om pendelaars die kiezen voor het openbaar vervoer te bedanken. 'We dopen Valentijn om tot Valentrein. Met een ludieke actie willen we alle pendelaars, die het openbaar vervoer naar hun werk nemen, bedanken én hen laten weten dat beter en goedkoper openbaar voor ons een topprioriteit is' vertelt Kim Buyst ons.

Het openbaar vervoer nemen is goed voor onze planeet: zo stoot je 7 keer minder CO2 uit dan wie in de auto de files trotseert. 'Wie kiest voor het openbaar vervoer, kiest voor een gezonde planeet. Met deze actie willen we pendelaars bedanken en hun dag met een glimlach laten starten, vult Lies Dierckx (schepen Oud Turnhout)

'Om de klimaatdoelstellingen te bereiken zullen we slimmer moeten omgaan met energie en dan is ons meer samen verplaatsen via een beter openbaar vervoer nodig. Investeringen in meer en toegankelijker openbaar vervoer maken we een van de prioriteiten door alle bevoegde overheden' beamen de actievoerders.

Groen Turnhout en Oud Turnhout deelden samen met 60 andere Groen-groepen Valentreinkaartjes uit in de treinstations en bus- en tramhaltes verspreid over Vlaanderen.