Uitrol elektrische laadpalen versneld

05 Februari 2023

Uitrol elektrische laadpalen versneld

 Tijdens de vorige uitrol van elektrische laadpalen werden er in Turnhout 25 publieke laadpalen op het publiek domein geplaatst. Momenteel zijn er een 50-tal aansluitingen. Daarnaast zijn er ook laadpalen op semipublieke plaatsen zoals  op parkings uitgebaat door Indigo en de parking van campus Blairon.

De Vlaamse overheid organiseert de komende jaren de uitrol van publieke laadinfrastructuur op het openbare domein tenzij de stad of gemeente beslist om dat zelf te doen. Turnhout zou tegen 2025 zo over 309 extra laadpunten moeten beschikken.

"De Regio In Transitie heeft een spreidingsplan opgemaakt waarin iedere bewoner een laadpaal binnen de 250 meter heeft, tenzij in straten of wijken waar iedereen kan laden op eigen terrein”, aldus schepen Boogers. “Interessante locaties zijn onder meer ‘hoppins’, dat zijn vervoersknooppunten zoals treinstations of grotere bushaltes, parkings in woonwijken, centra en bedrijventerreinen, en belangrijke bestemmingen zoals een sporthal, een ziekenhuis of een randparking.” 

Het stadsbestuur geeft die locaties zelf door aan de Vlaamse overheid.

 

Kan/wil je een eigen laadpaal installeren, dat kan bijv via de samenaankoop IOK, klik hier

Heb je een elektrische wagen en kan je niet opladen thuis, maar wil je er wel een publieke in de buurt? Klik hier