Turnhout danst 6 en 7 mei

07 Mei 2023

Tijdens het weekend van 6 en 7 mei organiseert de dansafdeling van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans (SAMWD) de 22ste editie van ‘Dansplatform’ in cultuurhuis de Warande. Turnhout is voor de derde keer gaststad voor dit evenement.

‘Eén keer per jaar brengt Dansplatform de dansafdelingen van het Deeltijds Kunstonderwijs uit heel Vlaanderen samen. Zo biedt het initiatief aan alle leerlingen Dans de kans om buiten hun eigen stad of provincie op te treden. Tijdens de tweedaagse zien ze andere groepen aan het werk, maken ze kennis met collega’s en blijven ze op de hoogte van wat er gebeurt in de danswereld’, weet schepen van Kunstonderwijs Marc Boogers. ‘Voor veel dansers is het een unieke ervaring om op te treden op het podium van de gerenoveerde Warandeschouwburg. We verwachten maar liefst 24 dansafdelingen die met bijna 400 dansers naar Turnhout  komen.’

Dansers van de SAMWD Turnhout zijn uiteraard zelf ook van de partij. In haar nieuwe en uitstekend uitgeruste danszalen, in de vestigingen van zowel Turnhout als Arendonk, biedt de academie lessen voor dansers van alle leeftijden (vanaf 4 jaar), genders en niveaus. In het aanbod zitten zowel klassieke en hedendaagse dans als jazzdans.