Turnhout by Night

29 Januari 2023

Turnhout by Night

Turnhout by Night is al meer dan tien jaar een succesformule.

Op zaterdag 21 januari trokken heel wat wandelaars dwars door het Turnhoutse stadshart. Zij namen deel aan Turnhout by Night. Het is een sfeervol verlichte wandeltocht met animatie onderweg.  Het traject van 9 kilometer omvat onder meer livemuziek, toneelspel, rondleidingen en een lichtshow.

‘Turnhout by Night is al meer dan tien jaar een succesformule. Het is een combinatie die uitstekend werkt: wandelaars zien een vaak vertrouwde omgeving letterlijk in een ander licht terwijl ze ook nog worden getrakteerd op optredens en belevenissen. Het is trouwens de moeite om elk jaar opnieuw mee te doen, het verrassingselement blijft altijd intact. Zo voegden ze dit jaar een kleine tijdreis toe aan het traject: in de Gemeentestraat word je naar de jaren 1900 gekatapulteerd, compleet met figuranten in klederdracht, ritjes in een koets en oude lantaarns om de sfeer van destijds op te roepen.

Studenten van Thomas More Hogeschool maken Turnhout by Night extra aantrekkelijk voor gezinnen: op een kortere route van 4,5 kilometer daagden ze kinderen uit om beweegopdrachten uit te voeren en stempels te verzamelen. Aan het einde van de tocht kunnen de stempelkaarten worden geruild voor een geschenk.