Ook Turnhout heeft nu z'n troostplek

12 Maart 2021

Ook Turnhout heeft nu z'n troostplek

 De Turnhoutse troostplek staat in de tuin tussen De Wending en de campus van het ziekenhuis

 

In de tuin tussen het rusthuis De Wending en de Sint-Elisabethcampus van het ziekenhuis openen Ferm (het voormalige Katholiek Vormingswerk van Landelijke Vrouwen) en Stad Turnhout een ‘troostplek’.

Een troostplek is een groen plekje dat voor iedereen toegankelijk is. Waar je troost kunt vinden en samen met je buurt of gemeente in het najaar bloembollen plant als symbool voor verbondenheid, hoop en kracht. En in het voorjaar, wanneer de bloemen groeien en bloeien, herdenken en gedenken we onze dierbaren.

‘Deze troostplek moet alle Turnhoutenaren de kans geven elkaar te vinden bij verdriet of elkaar troost te geven. Zeker nu in deze moeilijke coronaperiode waarin veel mensen het moeilijk hebben is dat belangrijk.' zegt schepen Marc Boogers.

Een troostplek is een groen plekje met een link naar de natuur.

Daarom koos onze stad voor een wilgenhut, waar mensen even op een bank tot rust kunnen komen.
Daarnaast werden er ook voorjaarbloeiers aangeplant. Zij zullen ons elk jaar in het voorjaar herinneren aan de coronaperiode.

Voor senioren of mensen met een beperking staan er zitbanken buiten de wilgenhut. Die zijn beter toegankelijk en kijken uit op de wilgenhut en de voorjaarsbloeiers. 

'Twee boomschijven - een soort van tafeltjes - maken de troostplek compleet. Ze zijn afkomstig van de meer dan 100 jaar oude paardenkastanje die op het Begijnhof stond en in december vorig jaar gerooid moest worden.’ vervolgt schepen Marc.

Een mooi troostgedicht, op een bord geplaatst door Ferm, maakt de troostplek volledig. 

Meer info over deze actie PlantTroost vind je hier