Straatverlichting gaat terug aan

16 Mei 2023

Vanaf einde mei blijft de straatverlichting in Turnhout weer de hele nacht branden. De dalende energieprijzen maken dat mogelijk. Om ingrijpend te besparen, werden de lichten sinds oktober gedoofd van zondag- tot en met donderdagavond tussen 23 en 5 uur.

Daar waar al mogelijk kiezen we opnieuw voor gedimde verlichting - zo blijven we inzetten op minder lichtvervuiling en verduurzamen we.

‘Op plaatsen waar we ledverlichting hebben, dimmen we die wel nog steeds tot 50 procent’, zegt schepen van Wegen- en Groenbeheer Marc Boogers. ‘Dat deden we vóór oktober ook al. Zo verlichten we nog steeds zuinig, maar zorgen we er tegelijk voor dat mensen veilig de baan op kunnen wanneer ze in de late uren met de fiets of te voet onderweg zijn. Want net over die zichtbaarheid onderweg kwamen veel opmerkingen vanuit de stad. Ondertussen werken we er bovendien aan voort om de openbare verlichting van onze stad in een volledig LED-kleedje te steken, zodat we makkelijker kunnen ingrijpen bij grote prijsstijgingen.’

We blijven investeren in LED-verlichting om zo de energiekosten blijvend te beperken

Het is uiteraard belangrijk om onze energiekosten in de gaten te houden, ook het veiligheidsgevoel van de onze bewoners en bezoekers van onze stad is dat evenzeer. Met de zomer in aantocht en de vele activiteiten in Turnhout zullen mensen later op pad zijn, ook doorheen de week.

De netbeheerder heeft 2 weken nodig om de straatverlichting weer in te schakelen op het hele grondgebied. Dat komt omdat de schakelkasten manueel moeten worden aangepast. Vanaf maandag 15 mei gaat geleidelijk het licht weer aan in de stad.