Start werken museumtuin

29 Februari 2024

Start werken museumtuin

De werken bij het Speelkaartenmuseum zijn van start gegaan. De personeelsparking wordt omgebouwd tot een groene ontmoetingsplek voor Turnhoutenaren. Daarmee zorgt het stadsbestuur niet alleen voor een gezelliger, maar ook voor een groener Turnhout.

De werken aan de personeelsparking van het Speelkaartenmuseum zijn volop bezig. ‘Het kiezelterrein maakt plaats voor een nieuwe groene ontmoetingsplek voor de Turnhoutenaren. Ook voor bezoekers van het Speelkaartenmuseum voegt de museumtuin een extra dimensie toe aan hun museumervaring’, vertelt schepen van Musea en Archief Astrid Wittebolle.

"We maken werk van groene koele plekken in de binnenstad" schepen Astrid Wittebolle

Klimaatrobuuste stad

De aanleg van de museumtuin past binnen het Turnhouts project Veerkrachtig Stadshart. Zo investeert Stad Turnhout in een groene en sociale stadskern. ‘Een tuin aan het museum brengt mensen bij elkaar, maar is vooral ook een nieuwe groene long. We ontharden zo toch weer een stukje van het stadshart. Langzaam maar zeker maken we van Turnhout een klimaatrobuuste stad met genoeg groene, koele plekken waar mensen tot rust kunnen komen’, vervolgt schepen Wittebolle.

Op 3 mei zijn de werken afgerond en organiseren we een feestelijke opening voor de museumtuin. Vanaf dan kan iedereen komen genieten van een nieuw stukje natuur in Turnhout’, besluit schepen Wittebolle.

Om deze nieuwe tuin te realiseren kreeg Stad Turnhout Vlaamse subsidies kaderend in Stedenbeleid.