Stadsparkfeesten waren een succes

10 Juni 2023

Van vrijdag 26 tot en met maandag 29 mei vierde Turnhout feest in het Stadspark. ‘Het lange pinksterweekend staat in Turnhout synoniem voor Stadsparkfeesten’

Bij die vaste waarden horen ook populaire publiekstrekkers als de rommelmarkt op zondagvoormiddag én de stoomtreintjes. Meerijden met de stoomtreintjes is altijd al een belevenis, maar tijdens de Stadsparkfeesten reis je ook nog eens internationaal. Stoomgroep Turnhout organiseert namelijk de ‘Internationale Stoomdagen’ en ontvangt collega-machinisten uit bijvoorbeeld Frankrijk, Duitsland en Engeland. Het wordt spitsuur op onze sporen met maar liefst 39 grote en 11 kleinere locomotieven.

Livemuziek, animatie, lekker eten

Een goochelshow, kindergrime, disco en knuffelbare alpaca’s op bezoek: dat is nog maar een kleine greep uit het aanbod. En op het menu: foodtrucks, een fairtradepicknick en een familiebarbecue.

Op het centrale plein staat uiteraard weer een podium opgesteld. ‘Livemuziek is een belangrijk onderdeel van de feesten. We presenteren een hele stoet aan klassemuzikanten. Op maandag komt een Turnhoutse mee het weekend afsluiten: Margriet Hermans.   

 

Stevig sportief luik

Het startschot voor de Stadsparkfeesten wordt - letterlijk - op vrijdag gegeven met de Stadsparkfeestenloop.

Ook het programma van zaterdag heeft, pal op de middag, een sportief hoogtepunt. De Gezinsbond organiseert voor de eerste keer een Belgisch kampioenschap Loopfietsen. Het BK Loopfietsen daagt kleuters van anderhalf tot zes jaar uit om een speels parcours van 50 à 100 meter af te leggen op hun loopfietsjes.