In deze coronatijden zijn we solidair met elkaar, dus ook met onze horecazaken.

29 Oktober 2020

Binnen de huidige coronamaatregelen zoeken de horecazaken naar andere manieren om hun klanten te bedienen. Een van de mogelijkheden is het afhalen van maaltijden. Het stadsbestuur besliste voor de horecazaken op de noord- en westkant van de Grote Markt, het afhalen van bestelde maaltijden beperkt toe te laten.

'Daartoe kunnen de klanten tijdens deze verplichte sluiting van de café's en restaurants tot bij de zaak rijden om maaltijden af te halen. We beperken dit in tijd tot de huidige laad-en lostijden 's avonds. Dus enkel tussen 18.00u en 21.30u' benadrukt Schepen Marc Boogers. En zo vrijwaren we de voetgangerszone maximaal.' vervolgt hij. 

Onmiddellijk na het ophalen moeten klanten de Grote Markt verlaten. Het 'parkeren' mag niet langer duren dan nodig en kan nooit meer dan 15 minuten bedragen.

Voor de zaken aan de noordzijde kan je de Grote Markt oprijden via het kruispunt Grote Markt, Baron du Fourstraat, Patersstraat . Afrijden gebeurt dan via het Zegeplein. Voor de zaken aan de westzijde gebeurt het oprijden via de zuidwestzijde om vervolgens via de Patersstraat de Grote Markt te verlaten.

Deze regeling is enkel bedoeld voor klanten die maaltijden komen afhalen en zal na twee weken geëvalueerd worden. 'De regeling is duidelijk beperkt in de tijd, alleen tijdens de verplichte sluiting. 'We willen in deze periode solidair zijn met de horecazaken op de Grote Markt, maar dat met een maximaal respect voor onze voetgangerszone.' vervolgt Marc Boogers.

"Tot slot wil ik als schepen van mobiliteit benadrukken dat afhalen met de fiets of te voet nog altijd onze voorkeur geniet", besluit hij.