Slotfeest Leesjury's

13 Mei 2024

De bib van Turnhout nam dit jaar voor het eerst deel aan de Leesjury. Op woensdag 15 mei wordt deze eerste editie feestelijk afgesloten met een auteurslezing, workshops en de bekendmaking van de winnaars.

De bibliotheken van Turnhout en van BibLink23, een samenwerking tussen de bibliotheken van Beerse, Merksplas, Oud-Turnhout en Vosselaar, namen dit jaar voor het eerst deel aan de Leesjury. Kinderen van 8 tot 10 kwamen samen om boeken te lezen, te bespreken en te beoordelen.

De Leesjury was dit jaar alvast een groot succes, daarom start de bib volgend jaar ook met een groep voor kinderen van 10 tot 12 jaar.

Op woensdag 15 mei genieten de deelnemers van een slotfeest. Illustrator Leen Huysmans brengt een auteurslezing over haar boek ‘Opa Astronaut’ en er worden ook tal van workshops en activiteiten georganiseerd. De dag wordt afgesloten met de bekendmaking van de Vlaamse en regiowinnaar van de Leesjury.

De Leesjury is een mooi initiatief dat kinderen dichter bij literatuur én bij elkaar brengt. Wij kijken dan ook al enthousiast uit naar september, wanneer de bib een nieuwe groep kinderen van de Leesjury kunnen laten genieten.

Meer weten over de activiteiten in onze bib? Neem dan kijkje op website bib of Facebookpagina bib

Ben je fan van strips dan is er ook goed nieuws! Vrijdag 24 mei landt het 𝗦𝘁𝗿𝗶𝗽𝗴𝗶𝗱𝘀 𝗦𝗮𝗹𝗼𝗻 opnieuw in de Tuinzaal van de Warande! De bibliotheek en Stripgids bieden je al het nieuws uit de stripwereld, heet van de naald, en dat recht in het hart van stripstad Turnhout.