Relanceplan ook voor de kwetsbare Turnhoutenaars

27 Oktober 2020

Corona bepaalt voor een groot stuk ons leven tegenwoordig.De meest kwetsbaren in onze samenleving worden door dit virus nog dieper de armoede ingeduwd.  

De Koning Boudewijn Stichting publiceerde volgende cijfers: '80% van de armoedeorganisaties krijgt meer hulpvragen, 46 % meer één-ouder-gezinnen hebben het moeilijk en ook 25% meer jongvolwassenen hebben hulp nodig.'

Ook Turnhout merkt de toename van deze cijfers. Het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD) besliste daarom ook een relanceplan rond Covid-19 uit te werken. 
De POD Maatschappelijke Integratie kende Turnhout een federale subsidie toe -  een indexering van het energiefonds én extra Covid 19-middelen.
Deze middelen zullen vanuit het Comité ingezet kunnen worden voor individuele steunverlening. Zo zal voor dit jaar 2020 voor de periode juli tot eind december een tussenkomst in de energierekening of andere onbetaalde facturen voorzien worden. Dat kan gaan om hulp bij bestrijding van armoede bij kinderen, hulp in de huisvesting, enz...

"Belangrijk hierbij is dat de getroffen gezinnen deze tussenkomsten niet moeten terugbetalen", zegt Peter Sterkens (Groen raadslid BCSD).