Rap op stap

28 Februari 2021

Rap op stap

Rap op stap nu ook in Turnhout ( foto Rap op stap)

Vrije tijd en vakantie is een mensenrecht. En mensenrechten, die vinden wij Groenen belangrijk!
Te veel mensen ervaren financiële en andere drempels als zij willen deelnemen aan het vrije tijdsleven. Rap op Stapkantoren, reisbemiddeling voor mensen met een beperkt inkomen, bieden hier een antwoord op.

Rap op Stap is een initiatief van ‘iedereen verdient vakantie’. Ze brengt uitbaters van recreatiegelegenheden en verschillende sociale partners samen. Zo geraakt het aanbod bij de juiste mensen.

Het concept is eenvoudig. Net zoals bij een klassiek reisbureau hoef je geen lid te zijn en stap je binnen zonder afspraak.  Je brengt de eerste keer wel best een bewijsje mee dat je recht hebt op verhoogde tegemoetkoming. En dan ga je samen op zoek naar een mogelijke reisbestemming. Wil je een meerdaagse reis of liever een daguitstap maken? Graag iets cultureels of iets sportief? Het kan allemaal. De medewerkers van de Rap op Stap kantoren helpen je ook met het budgettaire en het zoeken naar passend vervoer. Zo wordt jouw uitstap écht genieten.

Vanaf 1 maart 2021 bundelen 't Antwoord, Toerisme & uit en de Bibliotheek hun krachten en heeft Turnhout een Rap op Stap kantoor. Iedere maandag en woensdag kan je in één van de locaties binnenlopen.

Nieuwsgierig geworden? Via www.rapopstapturnhout.be vind je steeds de laatste nieuwe informatie over de locaties en openingstijden van deze Turnhoutse Rap op Stap kantoren. Ook via Facebook kan je hun werking volgen.