Peuterspeelpunt de Schoor

05 Februari 2023

Peuterspeelpunt  de Schoor

Peuterspeelpunt

Een peuterspeelpunt is een ontmoetingsruimte waar ouders en grootouders met hun jonge kinderen gaan spelen en/of sporten.

Heel informeel bouwen ze zo een netwerk op. Zeker voor kinderen in kleine gezinnen of kinderen die niet naar crèche (kunnen)gaan is dat belangrijk.
Voor kinderen tot 3 jaar is het peuterspeelpunt een geleidelijke en zachte overstap naar de kleuterschool. Zo kunnen ze wennen aan andere kinderen, een andere omgeving en andere volwassenen. Jonge ouders kunnen er ook terecht om hulp en tips te vragen. Dat kan bij mekaar en bij begeleiders.

Voor onze stad Turnhout is het belangrijk dat elk kind kansrijk kan opgroeien. Daarvoor passen we een ketenaanpak toe, waarmee we elk kind begeleiden van baarmoeder tot volwassenheid.

De peuterspeelpunten zijn een vroege schakel in die warme keten. Dankzij het laagdrempelige karakter bevorderen ze ontmoetingen. En die ontmoetingen stimuleren zowel de kinderen als hun ouders, en zo zich te ontplooien en hun vaardigheden te versterken.

Het dienstencentrum is gelegen in een jonge dynamische wijk. Extra troef voor bewoners en dienstencentrum

 

Dienstencentrum De Schoor

Turnhout had al peuterspeelpunten in de Warande (elke dinsdag 9-12u), Sporthal Stadspark (elke vrijdag 10u15-12u) en bij vzw T’ANtWOORD (elke donderdag 9-12u) in de Otterstraat.
Daar komt nu ook dienstencentrum De Schoor bij.

Bijna elke werkdag ( uitgezonderd maandag) krijgen peuters nu de kans om samen met (groot)ouder(s) te werken aan een geleidelijke en zachte overgang naar de kleuterschool om zo een goeie start in het onderwijs mogelijk te maken.

Schorvoort is een dynamische wijk met veel jonge gezinnen die we heel graag naar het peuterspeelpunt willen trekken. In De Schoor vinden we een mooie locatie die bij goed weer de bijkomende troef heeft van een tof tuinterras. Ook voor het dienstencentrum zelf is dit een goede zaak, want nu gaat een nieuw publiek de weg daarheen vinden. En dat kan alleen maar versterkend zijn voor de hele buurt.

Het peuterspeelpunt is vanaf 1 februari elke woensdag open van 9 tot 12 uur in dienstencentrum De Schoor, Schorvoortstraat 53.