Overnachten in Turnhout: 1+1 gratis

30 Mei 2021

Overnachten in Turnhout: 1+1 gratis

De coronacrisis is nog niet voorbij, maar de cijfers gaan wel de goede richting uit en de vaccinatiecampagne loopt. De verschillende overheden van het land versoepelen stap voor stap de strenge maatregelen. Er wordt ook in onze stad fors geïnvesteerd in de relance.

Turnhout wil deze zomer vooral inzetten op meerdaags toerisme.

Er valt in onze stad en de wijde regio zo veel te beleven dat een daguitstap niet volstaat. De komende zomer krijgen toeristen die een meerdaags verblijf in Turnhout boeken in een van de erkende logies één gratis bijkomende overnachting. Het aanbod geldt niet voor zakenreizen en loopt tot het einde van het jaar.

“Aan deze actie, die door de stad wordt gefinancierd, is ook een ‘ontdekkingspas’ gekoppeld”, zegt schepen van cultuur Astrid Wittebolle. “Met die pas, een stempelkaart en kortingsbonnen, worden toeristische trekpleisters extra laagdrempelig gemaakt.
Je kan ermee naar de stoomtreintjes, het zwembad, minigolf en uiteraard naar onze prachtige musea!

Naast de lopende tentoonstellingen (o.a. over censuur in het Speelkaartenmuseum, AANwinsten UITgestald in het Taxandriamuseum) werd vorige week een nieuwe expo geopend in het Taxandriamuseum: ‘Twee eeuwen valkerij’. Meteen ook een onderwerp dat de bezoekers doet kennismaken met de brede regio.

De picknicktafels die de zomer van 2020 in hoge mate wisten op te fleuren, staan weer klaar om volk te ontvangen op buurtpleinen, in wandel- en natuurgebieden en op toeristische plekken in het stadshart. Ook de samenwerking met de horeca is overeind gebleven. Er zijn opnieuw picknickmanden te verkrijgen bij lokale handelaars.

Er zijn nu meer picknickbanken op maat van senioren en we werken aan pijnpunten zoals zwerfvuil en nachtlawaai

‘Vorig jaar hebben we de picknickbanken gelanceerd onder het motto van ‘kleine gelukjes’. Door de talloze mooie reacties weten we dat ze dat doel ruimschoots hebben bereikt’, zegt schepen van Groenbeheer Marc Boogers. ‘Dit jaar voegen we nog extra animatie en beleving toe, werken we aan pijnpunten die we hier en daar vaststelden rond zwerfvuil en avondlawaai en breiden we het arsenaal uit met banken op maat van senioren. De aangepaste tafels voor rolstoelgebruikers en voor kinderen zijn uiteraard ook teruggezet.

Ik maak me sterk dat de ‘kleine gelukjes’ dit jaar behoorlijk groot zullen worden.’

 

Meer info: http://www.totinturnhout.be (website beschikbaar vanaf 1 juni).
Meer info ‘Twee eeuwen valkerij’: https://taxandriamuseum.turnhout.be/twee-eeuwen-valkerij