Op stap met een tuinranger in Turnhout

28 Maart 2021

Op stap met een tuinranger in Turnhout

 Een bosduif legde in maart al een ei in de tuin van Groen-lid Myriam

 

 

De eerste Tuinrangers in Vlaanderen zijn gestart. Turnhout is één van de pilootgemeentes.

Tuinrangers zijn vrijwilligers met een passie voor de tuin en een hart voor de natuur. Zo willen ze mee de Turnhoutse tuinen milieuvriendelijker, biodiverser en klimaatrobuuster maken. Om hun taak te kunnen uitvoeren kregen ze een opleiding van Inverde, het opleidingscentum van Natuur en Bos. Ze worden ook opgevolgd en bijgeschoold.

De Tuinrangers zijn laagdrempelig én deskundig. Al het tuinadvies, dat ze geven, is zo veel mogelijk gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

10% van Vlaanderen bestaat uit particuliere tuinen, koertjes en balkons. Dat is veel ruimte waar je een paradijs voor vlinders, egels, roodborstjes en andere tuindieren kan creëren.

Vanaf nu kan jij een tuinsafari aanvragen met zo'n Turnhoutse Tuinranger.  Hij zal je sensibiliseren en adviseren rond natuurvriendelijke tuinen. Dat doet hij door je mee te nemen op ontdekkingsreis in je eigen tuin en hij leert je hoe je de natuur een beetje kan helpen.

Zin in zo'n tuinsafari? Boek je gratis safari hier (je krijgt er een bijenmengsel en een determineertabel over al die tuinbeestjes extra bij)

Wil je zelf aan de slag met je tuin, dan vind je hier de nodige informatie.