Nog dit voorjaar 3 extra fietsstraten in Turnhout

05 Maart 2024

Stad Turnhout krijgt er dit voorjaar 3 fietsstraten bij. Dat bevestigt Marc Boogers ons. "Zo komt het totaal aantal fietsstraten op 24. De nieuwe fietsstraten komen in stukje van Hertenstraat, Lakenweverstraat en Spoorwegstraat. “Deze straten maken deel uit van de Autoluwe doorfietsroute Herentals-Turnhout ”, vult hij aan.

Deze doorfietsroute moet een veilig alternatief vormen voor de fiets-o-strade die niet snel gerealiseerd kan worden o.a. door de aanwezigheid van een natuurgebied en een militair domein. Die Fiets-o-strade komt er ooit, maar de provincie wil toch een snel een veilig alternatief aanbieden. Daaraan geeft Turnhout z'n volle medewerking. Zo loopt er momenteel een proefopstelling ( betonblokken) om het vrachtverkeer en autoverkeer te verminderen in een stukje van de Hertenstraat. Met effect het gemotoriseerd is meer dan gehalveerd!

De doorfietsroute verbindt het stadscentrum van Turnhout met het industriegebied rond Veedijk en Everdongenlaan, en zo wordt veilig fietsen naar het werk voor meer Turnhoutenaars een mogelijkheid!

Meer info over de route, klik hier