Nee tegen (fysieke) agressie

31 Januari 2024

De directie van Campos Turnhout en het stadsbestuur zijn aangeslagen door een gebeurtenis waar een leerkracht en enkele leerlingen van de school bij betrokken waren. De feiten deden zich voor op 25 januari, tijdens de lessen lichamelijke opvoeding aan de sporthal in het Stadspark.

Tijdens het voorval heeft een man zowel buiten als binnen in de sporthal aanstootgevende gebaren gesteld ten opzichte van de leerkrachten, zaalwachters en leerlingen. Het kwam daarbij ook tot een fysieke confrontatie tussen de man in kwestie en één van de leerkrachten. De leraar kreeg daarbij een klap in het gezicht, waarop een leerling hem overmeesterde. Daarop sloeg de man op de vlucht en werden de hulpdiensten verwittigd.

Het verdere onderzoek is nu in handen van de politie. ‘De school heeft een klacht ingediend en heeft zich burgerlijke partij gesteld. Zo blijven we op de hoogte van de vorderingen van het onderzoek’, verduidelijkt schepen van Onderwijs Marc Boogers. ‘Dat stelt de school en het stadsbestuur als inrichtende overheid in staat om gepaste acties te nemen en leerlingen, ouders en leerkrachten correct te blijven informeren.’

Verantwoordelijkheid nemen

De betrokken leerkracht wordt inmiddels omringd door medische en psychologisch zorgen. Verder zijn ook leerlingen, ouders en leerkrachten ingelicht en krijgen ze de nodige ondersteuning. Momenteel kunnen de lessen en activiteiten ook blijven plaatsvinden zoals gepland.

‘Tegelijkertijd blijft de veiligheid en het welzijn van de leerlingen en leerkrachten onze grootste prioriteit. We volgen het verdere verloop daarom nauwlettend op. Verder blijven we onverstoord onze verantwoordelijkheid nemen: sterk, kwaliteitsvol en ondernemend onderwijs aanbieden voor de toekomst van onze leerlingen’, besluit schepen Marc Boogers.