Made in Turnhout

10 Oktober 2022

Made in Turnhout

Een geslaagd huwelijk tussen kunst en economie

In de Luifelzaal van de Warande loopt nog tot 23 oktober de tentoonstelling ‘Made in Turnhout’; een prachtige kruisbestuiving tussen kunst, lokale economie én stadspromotie.

12 iconische producten (en bedrijven) uit postcode 2300, door de ogen van 4 illustratoren.  Je zal versteld staan als je beseft wat er allemaal op "den industrie" van Turnhout gemaakt wordt! Rock Paper Pencil, met Stripgids als expertisepartner, sloeg de handen in elkaar met de dienst Ondernemen en Werk van de stad Turnhout en met kunstenatelier deRuimte.

Geïnspireerd door de Campbell's Soup Cans van Andy Warhol, werden vier stripmakers/tekenaars elk naar drie bedrijven gestuurd om hun werking en hun producten vast te leggen in een beeld. Die beelden werden vervolgens gezeefdrukt op groot formaat om tijdens een expo in de Warande getoond te worden aan het grote publiek. De deelnemende kunstenaars zijn Jana Vasiljević, Jonas Sysmans, Mila Van Goethem en T.M.

“Als schepen van cultuur vind ik het erg fijn dat er over de muurtjes gekeken wordt. Kunstenaars, de onderwijswereld, de socio-culturele wereld, de erfgoedsector en het bedrijfsleven vinden elkaar in deze stad. Ze schrijven en tekenen samen een verhaal. Die kruisbestuiving leidt tot prachtige projecten, Made in Turnhout is er daar één van.”.

Meer info: https://www.rockpaperpencil.be/beleef-mee/overzicht-expos/made-in-turnhout