Leerlingen kunstacademies toonmoment

27 Maart 2023

Heel wat leerlingen van de Turnhoutse academies wonen in de omliggende gemeenten en volgen daar hun lessen in de lokale vestigingsplaatsen. De muzikanten, zangers, dansers en acteurs van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans (SAMWD) stapten even dicht bij huis ook op een podium, om in hun eigen gemeente Lenteconcerten te brengen: o.a  13 maart in Retie,14 maart in Arendonk,16 maart in Vosselaar, en tot slot 17 maart in Beerse.

‘Zeer de moeite’, weet schepen van Kunstonderwijs Marc Boogers. ‘De leerlingen toonden hun hele palet aan kunsten en dus zijn de voorstellingen enorm gevarieerd. De jongste kinderen zongen liedjes , meer gevorderde leerlingen gaven solo-optredens op de meest uiteenlopende instrumenten. Er werden combinaties en ensembles gevormd en naast klassieke vertolkingen zijn er ook instrumentale of vocale interpretaties uit de afdeling pop-rock-jazz.’ Verschillende vestigingen gaven een eigen toets aan het programma. ‘In Arendonk treden de balletklassen voor het voetlicht, in Vosselaar versterken woordkunstenaars-in-wording het muzikale repertoire. En in Beerse is er een bijzondere cross-over met beeldende kunsten dankzij de leerlingen van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten.’

Na de optredens werd het publiek uitgenodigd om in de foyer na te praten met een drankje.

Wie de inspiratie en goesting vindt om zelf ook naar de academie te gaan, kan zich voor volgend schooljaar inschrijven vanaf half mei.

Meer info op muziekacademieturnhout.be en kunstacademieturnhout.be.