Kruispunt Ring Steenweg op Zevendonk eindelijk conflictvrij

04 December 2021

Kruispunt Ring Steenweg op Zevendonk eindelijk conflictvrij

Op deze kaart (2020) van de Vlaamse overheid staan maar liefst 4 gevaarlijke punten langs Turnhoutse gewestwegen( bron: Gevaarlijke punten | Vlaanderen.be)

Eindelijk. Op vrijdag 10 december worden de nieuwe verkeerslichten op het kruispunt van de Steenweg op Zevendonk met de ring van Turnhout  in werking gesteld door AWV.

“Het kruispunt staat al jaren bekend als het derde onveiligste in Vlaanderen. We zijn blij dat het eindelijk echt verkeersveilig wordt. We kloppen al jaren hiervoor op deur van Vlaanderen, samen met de Fietsersbond.” zegt Schepen voor Mobiliteit Marc Boogers. “Er komt nu een volledige conflictvrije afwikkeling van het verkeer waarbij fietsers en voetgangers apart groen krijgen van het autoverkeer en zo kunnen ze in alle veiligheid oversteken.” 

Tegelijk wordt ook de nieuwe afslagstrook aan de Carrefour, met verkeerslichten afgestemd op het kruispunt, opengesteld voor het verkeer. En er is een extra afslagstrook vanuit de Steenweg op Zevendonk richting Carrefour aangelegd. Dat moet het verkeer vlot doen verlopen.

De volgende jaren worden ook de andere kruispunten van de ring - die nog niet conflictvrij zijn -  verder aangepakt door AWV in samenwerking met de Stad. Zo wordt volgend jaar het kruispunt met de Steenweg op Antwerpen conflictvrij gemaakt met meer ruimte voor de fietser.“ besluit Marc Boogers