Heb je ze opnieuw gespot?

12 April 2024

Heb je ze opnieuw gespot?

PIcknickbanken van de stad worden opnieuw verspreid over de ganse stad

Ook dit jaar zijn ze er weer! Sinds begin deze maand worden ze opnieuw geplaatst. Zo vind je van april tot oktober over de ganse stad op verschillende plekken een 100-tal picknickbanken. . Je vindt er zowel in de stadswijken, in het stadscentrum als in het buitengebied. Naast de standaardbanken worden ook kinderbanken en exemplaren met een verkorte zitbank geplaatst.  Zo kunnen ook rolstoelgebruikers mee aan tafel zitten.

De banken staan heel strategisch geplaatst langs fiets- en wandelroutes. Maar ook op bekende en minder bekende bijzondere plekjes kun je er vinden. Zo krijg je een mooie spreiding in de stad. Geniet van een aangename rustpauze.

Aan deze picknickbankjes vind je geen vuilbakken - net zoals andere jaren vragen we om je afval mee naar huis te nemen - om zo afvalarm te picknicken.

Naast dit zomerse aanbod vind je in onze stad permanente picknickspots: Hofpoort, Heizijdse Velden, Tuin Natuurpunt, Park Begijneveldekens, Park Spooreind en de kaviaarbank aan de Oude Kaai. En binnenkort worden ook de banken voor de zilverroute geleverd ( het order is alvast geplaatst.