Groen Turnhout steunt heropbouw in Gaza

16 Juni 2021

Groen Turnhout steunt heropbouw in Gaza

Actie Karama Solidarity ' Recht op een fatsoenlijk huis'

 

De afgelopen weken laaide het conflict tussen Israël en Palestina weer hoog op. Dit  aanhoudende conflict dat reeds heel wat burgerslachtoffers maakte zorgt internationaal ook voor heel wat beroering. Ook in ons land. In verschillende gemeentes vonden er acties plaats om het bestuur op te roepen actie te ondernemen tegen Israël.
Ook een aantal middenveldorganisaties in Turnhout sloegen de handen in elkaar en boksten volledig coronaproof een actie in elkaar.

Met succes! Op verschillende pleinen in Turnhout kwamen in totaal meer dan 150 burgers bij elkaar om hun stem te laten horen! Onder hen ook vele groenen.
Als partij geloven we er sterk in dat acties zoals deze getrokken moeten worden door het middenveld, waarin we als politiek een ondersteunende rol kunnen spelen. 
Ook nationaal riep onze partij op om werk te maken van een importverbod van producten uit illegaal bezette gebieden. (https://www.groen.be/maatregelen_tegen_isra_l_om_escalatie_te_vermijden).

Ondertussen worden er Palestijnse burgers uit hun huizen gezet, de weinige Palestijnse gebieden die er nog zijn liggen bezaaid met brokstukken van vernielde huizen. De nood aan hulp is hoog, hulpverlening zelf wordt maar mondjesmaat toegestaan en komt moeilijk op gang.

Om deze hulpverlening een duwtje in de rug te geven doneerde Groen Turnhout 250€ aan Karama Solidarity. Deze organisatie, die ook aangesloten is bij 11.11.11 zet zich actief in om zwaar getroffen infrastructuur in de Gazastrook opnieuw op te bouwen.