Groen Turnhout ontmoet Meyrem Almaci

30 Mei 2021

Groen Turnhout ontmoet Meyrem Almaci

  Jef vertegenwoordigde Groen Turnhout bij de babbel met onze nationale voorzitter Meyrem Almaci ( foto Quinten)

 

De corona pandemie doet zich overal gevoelen, ook bij Groen nationaal. Al geruime tijd zijn er geen contacten meer geweest met lokale groepen, laat staan bijeenkomsten op nationaal niveau. Bijgevolg, zo dacht onze voorzitter Meyrem Almaci, moeten we iets ondernemen om de voeling met de basis levendig te houden.

Daarom plant ze haar Ronde van Vlaanderen waarbij ze telkens maximum 10 personen van verschillende Groen groepen uit één regio wil ontmoeten tijdens een openlucht vergadering.

De Kempen beet de spits af. Zo kwam het dat wij dinsdag 25 mei onder de prachtige boom aan het speelplein achter het Station van Turnhout verzamelde met mensen van Groen Ravels, Arendonk, Lille en Turnhout.

Het malse nog natte gras was een vruchtbare bodem voor een al even vruchtbaar gesprek. Of was dat het gevolg van de ijskoude biobiertjes en dito bio gemberlimonade?

Meyrem polste naar datgene waar we fier op zijn en naar de verwachtingen van lokale besturen naar Groen nationaal. Daarvan onthouden we alvast dat er een druk najaar aan staat te komen met verschillende activiteiten door Groen nationaal georganiseerd. 

Verder hadden we een boeiende uitwisseling over het verschil tussen het werken als groene partij vanuit een meerderheid of vanuit de oppositie, de mogelijkheden en beperkingen  en de verschillende strategieën die daaromtrent moeten ontwikkeld worden.

De informele uitwisseling versterkte alvast de warme band tussen de aanwezigen, al kon die helaas niet de kou verdringen die na twee uur in het natte lentegras de bovenhand kreeg.