Geniet mee van de hertelijke buurten

14 December 2022

Geniet mee van de hertelijke buurten

Om je buurt in te schrijven ben je te laat. Maar mee genieten van de hertelijke buurten kan nog altijd, en niet alleen op de Grote Markt!

Hertelijke buurten is een wedstrijd waarbij we vanuit de stad onze inwoners aanmoedigen om in de eindejaar periode de stad te laten schitteren. We organiseren hiervoor een wedstrijd, de Hertelijke Buurten, waarbij inwoners zich kunnen inschrijven per straat of individueel. Elke deelnemer aan de wedstrijd krijgt vanuit de stad een startpakket met versieringsmateriaal om zijn woning of buurt in te kleden in een Winters thema

Dit jaar leggen we de focus niet op verlichting, maar brengen we de wintertuin naar de wijken. Er zijn 3 thema's waar we dit jaar op jureren.

Het warmste nest

Je krijgt als buurt een houten weesdiertje uit de wintertuin. De buurt die het warmste nest maakt (een wintertuintje van je buurt) wordt beloond. Neem het warme nest op in de rest van de versiering van je buurt. 

Het warmste ontmoetingsmoment

Organiseer tijdens de winterperiode een leuke ontmoeting in je buurt, neem er leuke foto's van en stuur deze in. Elke soort ontmoeting kan meedingen naar een prijs. Zingende kinderen met nieuwjaar, een winterwandeling, een borreltje bij de vuurkorf. Zolang het buurtgevoel er vanaf straalt maakt de foto kans op een van de prijzen. De foto's kan je insturen tot en met 6 januari 2023 naar [email protected] met vermelding van "Warmste ontmoeting Hertelijke Buurten - Naam van je buurt "

De mooiste belevingsroute

Maak van je straat een beleving. Organiseer een berenjacht, maak van je straat een glas in lood straat , schrijf een verhaal op de ramen van je straat, ...Elk creatief idee waarbij je je hele straat kan betrekken komt in aanmerking voor de belevingsroute. 

 

Daarnaast loopt er ook een Facebookwedstrijd van de mooist versierde deur. Klik hier voor meer info