Forse daling werkloosheid in Turnhout

20 Februari 2022

Forse daling werkloosheid in Turnhout

Meer cijfers over tewerkstelling en/of werkloosheid kan je bekijken via https://arvastat.vdab.be/burgers_basisstatistieken.html

 

Goed nieuws voor de Turnhoutse arbeidsmarkt. Uit de meest recente cijfers (januari 2022) blijkt dat de werkloosheid in Turnhout dit jaar onder de 10% zakt. Dat is nog nooit eerder gebeurd. Normaal zijn er in januari gemiddeld 2800 vacatures, maar dit jaar zijn er dat 4150!

Dat heeft te maken met de beschikbaarheid van bedrijventerreinen en de komst van nieuwe bedrijven. Zo werd in 2005 het terrein Veedijk afgebakend en ontwikkeld door de Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij (IOK). Dat is nu bijna ingevuld, maar er komen binnenkort nog twee bedrijven bij.

“Groen is vooral tevreden dat er gekozen is voor een goede mix tussen logistieke en productiebedrijven en voor bedrijven die effectief jobs creëren,” zeggen schepenen Marc Boogers en Astrid Wittebolle. “Voor de Veedijk zou het gaan om 1400 nieuwe jobs. Dat komt neer op vijftig jobs per hectare en dat is een pak meer dan het streefcijfer van twintig werknemers. Op die manier wordt er ook oordeelkundig omgesprongen met de beschikbare open ruimte. De stad Turnhout moedigt hier ook het bouwen in de hoogte aan.”