Fietskoeriers voor Turnhoutse handelaars

09 December 2020

Fietskoeriers voor Turnhoutse handelaars

Gratis fietskoerierdienst voor lokale handelaars Om onze lokale ondernemers te steunen in deze barre tijden, bieden de medewerkers van het Turnhoutse Fietspunt hen hun diensten aan in de eindejaarsperiode. Helemaal gratis, zowel voor de ondernemer als voor zijn klant worden pakjes bij de klanten thuis geleverd zonder dat ze daarvoor zelf nog de baan op moeten en daar kostbare tijd mee verliezen.   

‘De koerierdienst maakt voor de leveringen uitsluitend gebruik van elektrische fietsen en elektrische bakfietsen. Bovenop het toch al solidaire en mooie gebaar komt dus ook nog die milieuvriendelijke keuze’, zegt schepen van Mobiliteit Marc Boogers aan. ‘Van de medewerkers van het Fietspunt vergt het uiteraard een groot engagement. We zijn er bijzonder trots op dat we in Turnhout een dergelijk solidair project kunnen realiseren via onze sociale economie. We wensen al onze lokale ondernemers alvast heel veel succes toe in deze eindejaarsperiode.’

De fietskoerierdienst is gebruiksvriendelijk en snel: Turnhoutse winkeliers en horeca-uitbaters bellen naar de telefooncentrale om hun pakketjes aan te melden. De fietskoerier haalt de pakjes bij hen op en levert ze binnen 48 uur na de aanvraag bij de klant. De dienst is de hele maand december actief, van maandag tot en met vrijdag telkens van 9 tot 17 uur, en bezorgt pakjes in de vier gemeenten van de stadsregio, dus in Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar.

Enkele praktische afspraken:

  • De telefooncentrale van de fietskoerierdienst is te bereiken op het nummer 0483 57 42 07, van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur.
  • Een pakket is maximaal 50x50x40 cm groot en weegt niet meer dan 15 kg.