Elektrische deelwagens krijgen voorbehouden parkeerplekken

29 April 2024

Op 8 plaatsen in het centrum worden binnenkort elektrische deelwagens geplaatst. Dat is goed nieuws...want zo wordt elektrisch rijden toegankelijk voor iedereen met een rijbewijs.
Dat is goed voor het milieu en goed voor uw portemonnee, want elektrisch km-rijden is minstens helft goedkoper dan rijden met fossiele brandstoffen.

“We wachten nog tot er ook meer laadstations zijn”, zegt schepen van Mobiliteit Marc Boogers (Groen). “We willen geen bestaande plaatsen wegnemen. Vlaanderen heeft een programma om meer laadstations te plaatsen uitgerold. Dat project loopt tot eind 2025.” Boogers hoopt wel dat Turnhout niet zo lang moet wachten. De gemeenteraad keurt 29 april de voorbehouden plaatsen voor de elektrische wagens komen, goed.

Naast elektrische deelwagens investeren we ook in publieke laadpunten voor elektrische fietsen ( o.a. bij Turnhoutse fietspunten en in parkeergarages om brandgevaar te voorkomen) en eigen elektrische wagens.

Elektrisch rijden draagt bij tot een betere lucht- en geluidskwaliteit. Daarom wil onze stad de doorbraak van milieuvriendelijke wagens ondersteunen en ervoor zorgen dat er voldoende laadpunten voor elektrische voertuigen geplaatst worden op publiek toegankelijke locaties. En daar horen vast en zeker een netwerk van elketrische deelwagens bij!

Samen met Fluvius realiseren we meer dan 100 laadpalen plaatsen waaraan telkens 2 voertuigen tegelijkertijd kunnen laden. Hier vind je steeds het actuele overzicht van alle publieke laadpalen in Vlaanderen.