Covid team werkt outreachend

04 December 2021

"Vele alleenstaanden en vele gezinnen worden niet alleen mentaal, ook financieel zwaar getroffen door de huidige coronapandemie."  

 

Elke Turnhoutenaar verdient een menswaardig inkomen

Het leven is duurder geworden. En tegelijkertijd hebben we extra uitgaven zoals de aankoop van mondmaskers, handgel, een hoger energieverbruik, ...

 

Daarom voorziet Turnhout een maandelijkse covidpremie van € 50,00 voor de meest kwetsbaren onder ons. Ook een tussenkomst in de huur (tot maximum 4 maanden), in energie- en in schoolkosten behoort tot de mogelijkheden.

Het covid-team contacteerde daarbij bijna 4000 Turnhoutse gezinnen. Daarbij ging dit team outreachend zoeken naar nieuwe en bestaande doelgroepen door alle beschikbare data te gebruiken. Zo creëren ze aanvullend op de werking van het Welzijnsonthaal en het OCMW een bijkomende toegangspoort tot hulpverlening

Het gaat om

  • gezinnen die voor de coronapandemie al een laag gezinsinkomen hadden en het nu financieel moeilijk hebben gekregen
  • gezinnen en alleenstaanden waarbij financiële problemen zichtbaar werden door onbetaalde facturen
  • gezinnen met minderjarige kinderen die gedurende langere tijd afhankelijk werden van tijdelijke werkloosheid.

 

"Door kort op de bal te spelen en aanklampend te werken, proberen we zo velen onder ons door deze moeilijke periode heen te helpen" vertelt Peter Sterkens, raadslid Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst.

Meer informatie  over het Turnhoutse armoedeplan vind je op website van de stad Turnhout