Bruisende zomer vol cultuur

14 Juni 2021

Bruisende zomer vol cultuur

Dankzij de vaccinatiecampagne die op volle toeren draait, wordt het coronavirus steeds meer teruggedrongen. De strenge maatregelen konden dan ook vanaf 9 juni worden versoepeld. Dat biedt meteen ook perspectieven voor de zomer. We zullen weer volop van cultuur kunnen genieten.

De Warande geeft de aftrap met een Festival Turnhoutse Torens op 25, 26 en 27 juni. Onder de talrijke torens die de stad rijk is (en er zijn er meer dan je denkt) kun je genieten van een superdivers programma van film, theater, muziek, performance, installaties, expo, workshops, lezingen, debat en het zomerparcours ‘De Torenroute’. Van muziek van Frank Van der Linden over expo’s van het jong talent van m i k s, theater van Fien Leysen en Manu Siebens tot een lezing van de Vlaamse bouwmeester.

De hele maand juli kun je je keuze maken uit activiteiten in het kader van Stadstoeren. Uniek aan dit festival is dat het je de héle stad laat zien. De tijd dat er tijdens de zomer alleen op de Grote Markt iets te beleven viel, is gelukkig al lang voorbij. “Bovendien doen theater, muziek, film, een mobiele drukkerij en expo’s je anders kijken naar straten en pleinen die je al je hele leven kent. Na de zomer van 2021, dán ken je Turnhout,” zegt schepen van Cultuur Astrid Wittebolle. “Door de coronacrisis draait de eerste editie van Stadstoeren nog niet helemaal ‘op volle toeren’: de heel wilde plannen met veel volk en grootse optochten bewaren we voor de volgende keer, in 2023. De meeste activiteiten zijn het werk van onze eigen Turnhoutse cultuurorganisaties. Zij geven mee een stimulans aan de stad. En dat is broodnodig”

Veel activiteiten van Stadstoeren zijn gratis, maar als je een ticket moet kopen dan kan dat voor 5 euro. Dit jaar ligt de focus op drie buurten: de Stationsomgeving (10 en 11 juli), 't Stokt (17 en 18 juli) en Zevendonk (24 en 25 juli).

Meer info vind je op:

Stadstoeren: https://www.uitinturnhout.be/stadstoeren
Torenfestival: https://www.warande.be/pQgd4fm/turnhoutse-torens