Boldrempels verhogen verkeersveiligheid

11 Januari 2021

Boldrempels verhogen verkeersveiligheid

Foto: nieuw aangelegde boldrempel in de Vredestraat   Boldrempels zorgen voor veiliger verkeer. Turnhout investeert in meer boldrempels om zo in woonerven de snelheid te verlagen. 

Je hebt ze vast en zeker al gezien: boldrempels in woonerven.  Deze cirkelvormige bolvormige verhogingen zorgen ervoor dat auto’s zich aan de woonerfsnelheid van 20 km/u moeten houden. En als fietser kan je er mooi naast rijden. Of erover als je het ‘boleffect’ wil ervaren. Er worden nu extra boldrempels bijgelegd, o.a. in de Lindekensstraat, Vredestraat, Nieuwstad,... .

‘Deze boldrempels passen binnen een hele reeks ‘kleine verkeersingrepen’ die we de komende jaren uitvoeren om de verkeersveiligheid en toegankelijkheid voor  de meest kwetsbare weggebruikers: kinderen, senioren en personen met een beperking te verbeteren.’ zegt onze schepen voor mobiliteit en wegenbeheer Marc Boogers.  

Aanleggen van verkeersremmers, toegankelijke bushaltes, blindengeleiding, wegversmallingen en middeneilanden en fietsstraten zijn relatief kleine ingrepen met een belangrijk effect op veiligheid.

‘Zo leggen we in februari een middeneiland aan in de Stationstraat bij de welzijnscampus om daar de oversteekbaarheid te verbeteren. Dat is een eerste van een aantal maatregelen. Stap per stap maken we zo Turnhout leefbaarder voor de meest kwetsbare weggebruikers.’ besluit Marc.