Binkies trapt zomer af

29 Juni 2023

Binkies trapt zomer af

De zomervakantie begint op Binkies Kinderfestival!

Op zaterdag 1 juli tussen 13 en 18 uur is het Raadsherenpark het beste festivalterrein van de wereld: het spectaculaire aanbod reikt van springkastelen, zweefmolens en een sprookjesboom tot een heus avonturenpark met onder meer een basejump en een kajakvijver. De jongste bezoekers krijgen hun eigen kleuterparadijs. Dankzij de kleurrijke beats van Serendipity Sound System krijgt het terrein de échte festivalvibes!

‘Binkies Kinderfestival is al jaren een onverwoestbare start van de zomervakantie. Vorig jaar vonden maar liefst 1 200 kinderen de weg naar het Raadsherenpark, dat is fenomenaal. Met evenementen als dit kinderfestival zetten we ons kindvriendelijke beleid helemaal om in de praktijk.

 

Binkies Kinderfestival is er voor jong en oud. Ouders en grootouders kunnen de vrolijke exploten van hun kinderen gadeslaan vanop het gezellige tuinterras, met hapjes en drankjes binnen handbereik. Óf ze mogen zich mee uitleven en zelf ook in de springkastelen duiken. Kortom: er is voor elks wat wils.

 

Gratis Binkiebussen

De gratis Binkiebussen rijden dit jaar ook weer: op- en afstappen is mogelijk op verschillende locaties in de stad. Voor sportievelingen die met de fiets komen, is er een fietsenparking. Auto’s blijven achter op de Signify-parking in de Zierenbosstraat, want in de straten rond het Raadsherenpark is parkeren verboden. Meer info over het gratis busvervoer vind je op www.turnhoutspeelt.be/binkies-kinderfestival.

 

Ganse vakantie ravotten!

Binkies is het startschot van een grote vakantie waarin avontuur en spel het ritme van de dagen bepalen. Turnhout draagt met trots het label ‘Kindvriendelijke stad’ en blijft zijn beleidskeuzes daarop afstemmen.

De komende maanden zal dat bijvoorbeeld weer heel zichtbaar zijn in ons activiteitenaanbod. We beginnen morgen al met Binkies Kinderfestival en daarna volgen andere evenementen elkaar in een snel tempo op: Picknick op dinsdag, Vlieg door Turnhout, Stadstoeren, Turnhout Kermis enzovoort.

Ook de animatoren van onze speelpleinen Wollebos en Bollewos zorgen voor nog veel meer zomers speelplezier. Maar kindvriendelijkheid begint nog veel dichter bij huis: als stad streven we ernaar om in elke buurt speelruimte te creëren, zodat ieder kind veilig buiten kan spelen in een kwaliteitsvolle omgeving. Kinderen hebben niet alleen georganiseerde activiteiten nodig. Ze moeten ook volop tijd en kansen krijgen om op zichzelf te spelen en te ontdekken en om hun eigen fantasie de vrije loop te laten. Dat vertalen we in onze aanpak: we betrekken zoveel mogelijk de buurtbewoners, incluis de kinderen en jongeren, wanneer we speel- of ontmoetingspleinen aanleggen of heraanleggen.
 
Bij het stadsbestuur brengen verschillende diensten hun uiteenlopende expertisedomeinen samen om te werken aan veilige, toegankelijke, groene en duurzame speel- en ontmoetingsplekken die bovenal zo goed mogelijk beantwoorden aan de hoge verwachtingen en de wilde dromen van kinderen. In de voorbije 15 jaar is het aantal speel- en belevingspleinen meer dan verdubbeld, tot 65 in totaal.