Nieuwe bib krijgt beeld van Hans Op de Beeck

15 Januari 2021

Nieuwe bib krijgt beeld van Hans Op de Beeck

Dit beeld van Hans Op de Beeck krijgt een plaats in de leeszaal van de nieuwe Turnhoutse bib   Turnhout is de broedplaats van heel wat artistiek talent. Een van onze belangrijkste hedendaagse kunstenaars is ongetwijfeld Hans Op de Beeck. Hij werd hier geboren en bracht hier zijn jeugd door.  Na omzwervingen in Amsterdam en New York woont hij nu in Brussel. Zijn internationale carrière is indrukwekkend.

Het is dan ook haast sensationeel nieuws dat er in onze gloednieuwe bib & archief een mooie plek is gezocht voor Brian. Het werk verbeeldt een levensgroot kind dat op een rots zit en een glazen bol in zijn handen houdt. Je zal Brian kunnen bezoeken in de leeszaal.

In de krant verklaarde Hans Op de Beeck dat hij goede herinneringen heeft aan de Warande en aan de bibliotheek. “Die hebben me mee gevormd en ik blijf dat met me meedragen,” zei hij.

“Ik ben zelf een generatiegenote van Hans,” zegt schepen van Cultuur Astrid Wittebolle. “Het doet me dan ook veel plezier dat zijn kunstwerk gekozen werd voor onze bib & archief. Het is een beeld dat je meteen betovert en je, net zoals een goed boek, meeneemt in een bijzondere fantasiewereld. Als cultuurstad mogen we trots zijn dat we onze publieke ruimte heel gericht gebruiken om dit moois permanent en voor iedereen te tonen.”