Autodelen zit in de lift

06 Februari 2022

Autodelen zit in de lift

Raadslid Jeff Dierckx doet al 12 jaar aan autodelen via Cambio   De gemeenteraad ging akkoord met een extra deelautostandplaats in onze stad. Goed nieuws, want autodelen zit duidelijk in de lift!

"Autodelen was nog nooit zo populair" meldde de VRT begin dit jaar. Maar liefst een stijging met 700% naar 194000 gebruikers. Autodelen is interessant voor zij die af en toe een wagen nodig hebben of als alternatief voor een tweede wagen. Het is financieel interessanter en ook beter voor het milieu.

Ook Turnhout gaat mee in deze nationale trend: op de voorbije zitting keurde de gemeenteraad een extra standplaats goed! Er komt een achtste deelauto van Cambio in de Gemeentestraat, ter hoogte van huisnummer 1. Goed nieuws dus voor Turnhoutse autodelers!

‘Zo willen we nog meer inzetten op autodelen. Autodelen met Cambio heeft veel voordelen’ zegt schepen voor mobiliteit Marc Boogers.  ‘Het geeft extra zuurstof aan je buurt want een cambio-wagen vervangt tot 14 privé-auto’s. Daar bovenop bespaar je heel wat kosten want je gebruikt de wagen alleen als je hem nodig hebt. En het is ook gemakkelijk en zorgeloos in gebruik!’

Op dit ogenblik zijn er bijna 300 gebruikers van Cambio in onze stad. Daarnaast zijn er ook gezinnen die hun eigen wagen delen via Cozywheels.  Zij begeleiden een aantal van de privé-autodeelgroepen in Turnhout.

Ook meer en meer autogroepen zetten in op autodelen: o.a. Kenis (Kenis Share) biedt autodeelformules aan.

Meer informatie  vind je op Cambio autodelen Vlaanderen, Cozywheels voertuigen delen met je buren , Kenis Share ,Info over autodelen algemeen