8 extra deelwagens voor Turnhout!

31 Mei 2024

8 extra deelwagens voor Turnhout!

Stad Turnhout lanceert samen met Kenis Share acht elektrische deelwagens

Vlnr foto: Boyd Driesen, Joren Van Tendeloo, Stijn Bastiaens, Groen schepen mobiliteit Marc Boogers, Jef Van Eyck , Dennis Obbels

 

Autodelen wordt populairder: de wagen wordt gebruikt wanneer hij nodig is en geeft zo heel wat voordelen.

Marc Boogers, schepen van Mobiliteit Stad Turnhout vertelt: “Met deze acht nieuwe wagens verdubbelen we het huidige aantal deelwagens in Turnhout. Deze elektrische deelwagens combineren 2 doelstellingen van ons mobiliteitsbeleid. Enerzijds willen we Turnhoutenaren motiveren om zich te verplaatsen met de fiets, met het openbaar vervoer of met deelwagens. En als iemand gebruik maakt van een auto, dan moedigen we aan om te kiezen voor de duurzame optie; namelijk elektrische auto’s. Dat we 8 deelwagens plaatsen, die elektrisch zijn, is dus een goede zaak voor onze stad en voor onze inwoners.”

Verdubbeling deelwagens in Turnhout

Dankzij de samenwerking van Kenis met Stad Turnhout kunnen de inwoners vanaf vandaag gebruik maken van maar liefst 8 volledig elektrische deelwagens. Voor zij die een auto nodig hebben voor een korte periode of voor meerdere dagen. Maar ook voor zij die iets willen vervoeren waarvoor hun eigen wagen net iets te klein is. Er zullen wagens staan op Parking Muylenberg, Schorvoort kerk, Zevendonk kerk en de parochiezaal als ook Parking Parkwijk. Dit geeft zo de inwoners de mogelijkheid ook om altijd snel op weg te zijn.

Daarnaast blijft het aanbod van Cambio bestaan en zijn er ook particulieren die hun wagen delen via bijvoorbeeld het platform CozyWheels

Kenis Share platform

Dankzij het autodeelplatform Kenis Share kan er 24u op 24u, 7 dagen op 7 een wagen gehuurd worden. Je registreert je in de app, reserveert de wagen en betaalt dan enkel voor het gebruik. Nadien breng je de wagen terug naar de plaats van vertrek.

Die plaats van vertrek is dus 1 van de 5 plaatsen in Turnhout. Stad Turnhout heeft hiervoor speciale parkeerplaatsen, met laadpalen voorzien. De deelwagens zijn namelijk 100% elektrisch en dus een uiterst milieuvriendelijke mobiliteitsoplossing.

Een voertuig huren kan vanaf €4 per uur + €0,27 per km. Opladen, onderhoud, omniumverzekering en carwash zijn reeds in de prijs inbegrepen. Bovendien zijn er geen instap- of abonnementskosten van toepassing. Voor Kenis Share is dit, na de integratie van het autodeelplatform in Vorselaar, Zoersel, Berlaar, Merksplas, Wuustwezel, Oud-Turnhout en binnenkort ook Vosselaar, een volgende stap in de juiste richting samen met Stad Turnhout. “We zijn enorm blij dat het lokale bestuur kiest voor een samenwerking met een lokale partner. Er volgen op korte termijn zeker nog nieuwe locaties.” besluit Stijn Bastiaens, Sales Manager van Groep Kenis.

 

Voordelige deelwagens met Campina Energie

“Deelmobiliteit in de Kempen en dan nog elektrisch ook, dat kunnen we als Campina Energie alleen maar aanmoedigen!” Stelt Dennis Obbels – Business Developer bij Campina Energie.

Campina Energie is gevestigd in Turnhout en groeide uit tot een van de grootste burgercoöperaties in Vlaanderen. Ze zetten zich in voor hernieuwbare energie en energiebesparing in de Kempen. Dit doen ze met kapitaal dat ze verzamelen bij de Kempenaar. Door winsten te investeren in nieuwe projecten en te delen met haar vennoten in de vorm van een jaarlijks dividend, streeft de coöperatie naar een duurzame regio met een sterke gemeenschapszin. Een aandeel kost €250 en voor 2023 keert Campina Energie maar liefst 3,15% dividend uit aan haar vennoten.

In ruil voor ondersteuning van het project biedt Kenis Share aan Campina Energie vennoten nu ook een exclusieve korting van 45% op het uurtarief van hun elektrische deelwagens. Deze aantrekkelijke voorwaarden maken het nog makkelijker voor de inwoners van de Kempen om gebruik te maken van duurzame mobiliteit.

 

Klimaatcafé over '30 dagen minder auto'

Het eerste klimaatcafé over ontharden was een groot succes. Donderdag 27 juni is er het tweede klimaatcafé - dat dit keer doorgaat in café Chaos. Inschrijven doe je via de website van de stad namelijk via https://www.turnhout.be/klimaatcafeklimaatcafe-30-dagen-minder-wagen.