12de editie Mooov is gestart

22 April 2024

De 12de editie van MOOOV Filmfestival is afgelopen donderdag gestart in Turnhout. Turnhoutenaren genieten nog tot 28 april van fantastische films van onafhankelijke filmmakers. Ook dit jaar zorgt Stad Turnhout samen met MOOOV voor verschillende voordelige filmervaringen.

De openingsfilm heeft alvast op het grote doek geschitterd, maar er staat nog veel meer op het programma voor Turnhoutse filmliefhebbers. Het onvergetelijke filmfestival weet iedereen te raken, zo krijgen kinderen en jongeren een aanbod op maat en kunnen de echte filmfanaten een festivalpas (65 euro) kopen waarmee ze recht hebben op een ticket voor elke film die op het programma staat. Heb je recht op UITPAS met kortingstarief dan kan je al naar een film gaan kijken voor 2,20 euro.

‘MOOOV Filmfestival is een Turnhouts initiatief waar we ontzettend trots op zijn. Wij ondersteunen hen dan ook graag en doen ons uiterste best om hun fantastische programma zo dicht mogelijk bij de Turnhoutenaren te brengen. Dat doen we op verschillende manieren, bijvoorbeeld via de UiTPAS waarmee inwoners hun gespaarde punten mogen inruilen voor een filmervaring. Zo laten we iedereen meegenieten van dit culturele hoogtepunt’, vertelt schepen van Cultuur Astrid Wittebolle.

Buurtwerking

De samenwerking met MOOOV heeft ook veel voordelen voor de Turnhoutse buurtwerking. Buurtbewoners konden op zaterdag 20 april voor slechts 4,50 euro een MOOOV-film meepikken,  190 bewoners hebben zich hiervoor ingeschreven.

Onderwijs

Turnhoutse leerkrachten kijken op maandag 22 april dan weer naar ‘Radical’, de Mexicaanse film over een leerkracht die zijn school erbovenop wil helpen. ‘Onze leerkrachten zetten zich elke dag opnieuw in voor hun leerlingen, wij zorgen graag voor een portie ontspanning. Daarom bieden we aan een verlaagd tarief deze hartverwarmende en inspirerende film aan’, aldus schepen van Onderwijs Marc Boogers en flankerend onderwijsbeleid Kelly Verheyen.

Het volledig programma van MOOOV Filmfestival in Turnhout vind je achter deze link.