Video

1: Mobiliteit

2: Wonen

3: Ruimte

4: Energie

5: Samenleven


‘We gaan voor groen!’ roepen een kapster en haar klant op het einde van elk van de vijf hilarische campagnefilmpjes die Groen Turnhout liet maken met het oog op de verkiezingen van 14 oktober.

De (eerst nogal achterdochtige) klant gaat na een overtuigend groen praatje van de enthousiaste kapster fier naar huis met… groen haar.

In de filmpjes worden op ludieke wijze de vijf prioritaire thema’s van Groen Turnhout aangekaart: wonen, energie, samenleven in diversiteit, mobiliteit en natuur&milieu.

Groen Turnhout deed een beroep op Dominique Minten van het cabaretgezelschap ‘t Klein Beschrijf (Mise-en-Plis) voor de tekst en de rol van de kapster. De andere rol, die van een vrouw die “een ander kleureke” komt kiezen voor haar kapsel, wordt vertolkt door Iris Crynen. RITS-student Felix van den Broeck stond in voor regie, camera, geluid en montage.

De vijf filmpjes werden opgenomen in kapsalon Coiffure Internationale op het Congoplein in Turnhout.

“We zullen de filmpjes via onze website en via Facebook en Twitter verspreiden,“ zegt lijsttrekker Astrid Wittebolle, die zelf een kleine cameo heeft in een van de filmpjes. “Bedoeling is vooral om de mensen op een humoristische wijze te doen nadenken over een paar clichés en vooroordelen over Groen. Zo moet je niet per se een bakfiets hebben om op ons te stemmen en is groen heus geen partij van saaie betweters. Dominique, Iris en Felix hebben schitterend werk geleverd en ik ben ervan overtuigd dat de filmpjes in een mum van tijd overal zullen opduiken op de sociale netwerken.”

Groen Turnhout voert uiteraard ook op de klassieke manier campagne: met affiches, canvaskaarten, acties en debatten. “Maar deze filmpjes geven toch een extra dimensie. Bovendien is video een erg krachtig middel om via de nieuwe media mensen te bereiken”, besluit Astrid Wittebolle.

De komende weken worden de andere filmpjes stelselmatig online geplaatst.

Tweet tweet

Volg @groenturnhout op twitter.

Groen Turnhout Facebook