Opening Fietsbib en fietszuil

Een kinderfiets (uit-)lenen of zelf jouw fiets herstellen? Het kan voortaan in de Diksmuidestraat! Bovendien werd een deel van de straat volledig autovrij gemaakt.

Onlangs nog riepen we vrijwilligers op voor de Fietsbieb (zie ook : Doe mee met de Fietsbieb ). Nu is het eindelijk zover : de Fietsbieb opent de deuren! Je kan er een kinderfiets lenen voor erg democratische prijzen.

“In de Fietsbieb kunnen kinderen tot 12 jaar, voor 20 euro en een waarborg van nog eens 20 euro, een fiets huren voor één jaar” – schepen van Mobiliteit Marc Boogers (Groen)

De Fietsbieb is te vinden aan het doodlopend stukje Diksmuidestraat, vlakbij Niefhout en de stationsparking. Dit stukje straat werd tevens autovrij gemaakt. Zo kunnen kinderen op een veilige manier leren fietsen. Of spelen natuurlijk!

Tenslotte kan men voortaan zelf zijn fiets herstellen aan de nieuwe fietszuil: een speciale zuil voor kleine reparaties zoals banden oppompen of remmen aanspannen.

Deze investeringen kaderen in het fietsactieplan, voor meer en veilig fietsen in de stad. De fietsbieb en -zuil en het stukje oefenstraat dienen het fietsen zo laagdrempelig mogelijk te maken.

 

Foto’s : Marc Boogers

Tweet tweet

Volg @groenturnhout op twitter.

Groen Turnhout Facebook