28 dec 2018

Groen Turnhout kiest nieuw bestuur

Op 18 december kozen de leden van Groen Turnhout een nieuw bestuur. Dat was nodig omdat de huidige voorzitter, Jeff Dierckx, in januari zijn mandaat als gemeenteraadslid voor de partij zal opnemen en het voorzitterschap daarmee onverenigbaar is. Greet Oris, eerste opvolger na de gemeenteraadsverkiezingen in oktober, leidt als voorzitter de nieuwe en enthousiaste bestuursploeg.

Kersvers voorzitter Greet Oris brengt 16 jaar politieke ervaring mee. Ze was 10 jaar lang schepen en 6 jaar oppositieraadslid voor Groen in Oud-Turnhout. Bovendien was ze ook een tijdje regioverantwoordelijke voor de Kempen. “Dat maakt dat ik vertrouwd ben met een aantal stadsregionale dossiers. Verder wil ik me als eerste opvolger inwerken in de specifieke Turnhoutse dossiers”, zegt Greet Oris.

De ploeg bestaat verder uit kinesist Gerrit Verdyck (secretaris), leerkracht Myriam Talboom (vrijwilligersverantwoordelijke), treinbegeleider Veronique Vanonckelen (penningmeester), communicatieadviseur Kim Heylen (communicatieverantwoordelijke), juriste Pauline Ceusters (campagneleider) en ingenieur Eva Joossen en VDAB accountmanager Chris Pintens in algemene ondersteunende rollen. Eén ding hebben ze gemeen: een hart voor Groen en veel goesting om erin te vliegen.

De volgende legislatuur start Groen Turnhout dus met een nieuwe, relatief jonge en enthousiaste bestuursploeg.

Luister HIER naar het interview op radio TOS.

Lees HIER het artikel in Het Laatste Nieuws.

IMG_20181218_213351.jpg

Vlnr : Myriam Talboom, Greet Oris, Chris Pintens, Kim Heylen, Veronique Vanonckelen, Pauline Ceusters, Gerrit Verdyck

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.