Eerste diversiteitsactie schot in de roos!

Groen Turnhout deed zaterdag zijn eerste diversiteitsactie onder de stralende zon. Veel lachende gezichten, kleurrijke flyers en vooral veel enthousiasme van de Turnhoutse Groenen. Dit waren de ingrediënten van een geslaagde tropische zaterdagvoormiddag met diversiteit als hoofdpunt.

Als groene partij vinden we gemeenschap vormen belangrijk. Met deze eerste actie willen we tonen dat het oké is om anders te zijn en er toch bij te horen. Deze actie was het startschot voor een reeks ‘diverse’ activiteiten!

Na een inspiratiemoment met Groenen uit gans Vlaanderen was voor Michèle Goosens (bestuurslid Groen Turnhout) de keuze snel gemaakt om ook in Turnhout actief aan de slag te gaan rond diversiteit. “Practice what you preach! Je kan steeds in woorden benadrukken dat samenleven en diversiteit belangrijke politieke thema’s zijn, maar je kan dit alleen bekrachtigen door er ook actief iets mee te doen.“, aldus Michèle Goosens.

De eerste activiteit was meteen een schot in de roos. Kaartjes met op de voorzijde de boodschap ‘Gelukkig, iedereen is anders!’ werden uitgedeeld op de Zeshoek. Groen Turnhout ziet de voordelen van diversiteit in de stad. Dit staat kort en bondig op de achterzijde beschreven. De vrolijke kaartjes waren op minder dan drie uur verdeeld en kregen veel positieve reacties.

Uiteraard blijft het niet bij deze ene actie. Groen Turnhout is al volop nieuwe activiteiten aan het uitwerken. Hebben we u benieuwd gemaakt? Of wilt u actief met ons meewerken rond dit actueel thema? Hou dan goed onze website en facebookpagina in de gaten of neem contact met ons op.

Tip : Download HIER de flyer en bedankt zelf medeburgers!

 

Tweet tweet

Volg @groenturnhout op twitter.

Groen Turnhout Facebook