Deelfietsen Blue-bike in de lift!

Het gebruik van de Blue-bikes stijgt spectaculair! Niet alleen dankzij het gemak van een deelfiets; de stijging is ook te danken aan de derdebetalersregeling die de stad uitwerkte. Schepen Marc Boogers (Groen) klinkt alvast tevreden : ‘We willen nog meer mensen overtuigen!’

Tijdens het eerste kwartaal van 2017 is het gebruik van Blue-bike spectaculair gestegen in Turnhout. Maandelijks werd er meer dan 100 keer een fiets ontleend bij het Blue-bikepunt aan het station, met een record van 130 ontleningen in de maand februari. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2015 en 2016 is dit een stijging van meer dan 100%.

Sinds 1 mei 2016 is ook in Turnhout de derdebetalersregeling van kracht voor het huren van een Blue-bike. Dit betekent dat de gebruiker per ontlening van maximum 24 uur nog slechts 1,15 euro betaalt in plaats van 3,15 euro. Stad Turnhout en de Vlaamse overheid investeren hiervoor elk 1 euro per ontlening. Sindsdien zit het gebruik van Blue-bike duidelijk in de lift.

“Dankzij de derdebetalersregeling betaalt de gebruiker slechts €1,15 per 24uur”, schepen Marc Boogers (Groen)

‘De Blue-bikefietsen vormen een belangrijke aanvulling op het openbaar vervoer’, zegt schepen van Mobiliteit Marc Boogers. ‘Een van de redenen om niet voor het openbaar vervoer te kiezen is de afstand tussen de aankomsthalte en de uiteindelijke bestemming. De Blue-bike fietsen bieden een belangrijk alternatief om deze laatste kilometer(s) op en comfortabele en snelle manier te overbruggen.’ Aangezien Blue-bike op dit moment vooral bekend is bij de treinreizigers, plaatste Stad Turnhout een bord aan de bushalte ‘Turnhout station’ om ook busreizigers te overtuigen van de meerwaarde van Blue-bike. ‘Met de slogan ‘Spring van de bus op de fiets’ hopen we om nog meer mensen te overtuigen van de combinatie openbaar vervoer en de fiets’, besluit Marc Boogers.

 

(Bron : persbericht stad Turnhout)

Tweet tweet

Volg @groenturnhout op twitter.

Groen Turnhout Facebook